Še malo in stopili bomo v mesec ljubezni. Kako klišejsko. Ali res moramo vsakemu mesecu dati poseben pomen? Mogoče res.

V teh dneh sem razmišljala, zakaj je sedaj težje in spet prišla do nekega zaključka, da ljudje v življenju potrebujemo točke. Tiste, na katere se fokusiramo, da nam je lažje. Zdaj mogoče še toliko bolj. Potrebujemo svetle trenutke, ki nam dajejo moč pri tem, ko se dogodek približuje in voljo, ko je dogodek za nami in imamo na le tega čudovite spomine. Veste o čem govorim?

Veselimo se izleta, veselimo se praznovanja rojstnega dne, veselimo se počitnic, družinskega piknika… Potekajo priprave, organizacija, čutimo vznemirjenje. Pride dan dogodka, malce smo nervozni, ampak vse se na koncu izide popolno ali še boljše, kot smo pričakovali. To nam da energijo za naprej. Ko se spomnimo dogodka, trenutkov, občutkov, nam je toplo pri srcu, nariše se nam nasmeh in iskrice zažarijo v očeh. Lažje gremo do naslednje točke.

Včasih nas malo zanese in te točke uporabljamo tudi za tisto: do rojstnega dne bom shujšala deset kilogramov, ali do srečanja s sošolci mi mora biti prav točno ta obleka. Jaz sem s tem prenehala že nekaj let nazaj. Zakaj? Ker si raje kupim novo obleko. Takšno, ki mi popolno pristaja in mi da tisti bleščeči sijaj. Kaj? Saj veste, tisto energijo, ki potem zavzame cel prostor. To lahko naredi obleka? Če je prava, absolutno!

Nosim jakno LizaLú, najdeš jo TUKAJ obleko Keyra pa TUKAJ.

Vsaka ženska ve, kaj ji pristaja. V čem se počuti lepo. Kaj so njeni atributi. Le te je potrebno poudariti! Imaš rada barve? Torej se obleči v barve. Zelena poudari tvoje oči? Kupi zeleno. Imaš rada globoke izreze? Torej, kaj še čakaš? Kolikokrat slišimo: »Joj, ko sem bila mlada in sem imela x kilogramov manj.« Drage moje, jaz sem jih včasih imela skoraj pol manj in mi je to bolj malo pomagalo, ker sem bila v okvirju predsodkov in sem vedno našla kakšno napakico na sebi. Torej samozavest, manj kot nula.

Odvisno je, kakšen okvir izberemo. Ali bo črn, težak, majhen? Bo takšen, ki nas bo utesnjeval in nam ne bo dovolil razmišljati s svojo glavo? Takšen, ki ne bo dovolil našemu pravemu jazu na plano? Bo takšen, ki nas bo lepo obvaroval pred očitki okolice? Noben nas ne bo obvaroval, ker obvarujemo se lahko samo sami. Samo naš Jaz nas lahko obvaruje.

Ali bomo izbrali takšnega lepega okrašenega, lahkega, zlatega? Bomo izbrali zlati okvir ljubezni in zaživeli?! Zelo pomembno je, komu dovoliš v ta okvir. Če so s teboj tisti, ki ti dajejo pogum, veselje, tisti, ki te osrečujejo, ki ti dajejo podporo in energijo, potem se okvir širi in širi in širi, kot se širi ljubezen. V njega postaviš ogledalo, se pogledaš in rečeš: Čas je, da začnem živeti! In zaživiš tako, kot si sam prepričan, da je prav.

Oblečeš barve, globok izrez, oprijete hlače,… in se požvižgaš kako je bilo x let in x kilogramov nazaj. Požvižgaš se na to, kaj si bodo ljudje mislili. Vidiš spet tistega pravega sebe. Ne bojiš se pokazati, kdo si in to te naredi neustavljivo privlačno, bleščečo sijočo, to ti da tisto popolno energijo.

Aja za kam in za koga? Malo sem kar nervozna, ko slišim, zdaj se nam ni treba urejati, ker smo itak na  delu od doma, ali ne gremo nikamor drugam kot do trgovine in v lekarno, mogoče tudi v službo, pa še za tam se nam najbolj ne da. Res??? Mogoče se tudi zato počutimo še malo slabše. Zadnjič mi je prijateljica rekla: »Čuješ, veš da sem vidla v Lidlu eno celo porihtano in v petkah.« Moj odgovor: »Carica!« Tudi, če je šla samo iz službe, ali se je uredila za v trgovino. Bravo! Izbrala si SEBE! Torej za kam v teh časih? Magari za v Lidl, ampak vedno zase, ker za srečo je potrebno res tako zelo malo!

Ups, čisto sem zašla. Želela sem pisati o ljubezni. Koga imamo resnično radi. Kako dolgo lahko imamo nekoga radi. Koga ljubimo. Brez koga resnično ne moremo. Kdo nam daje smisel? Kdo nam daje energijo? Kdo nas dela popolne? No, malo sem se dotaknila te teme, več pa v katerem od prihodnjih popolnih blogov. Do tačas imejte v mislih samo to: IMEJTE SE RADI!!! Vsak dan, vsak mesec, ne samo v mesecu ljubezni.