Splošni pogoji

Splošni pogoji trgovine PopolnaSi so v skladu s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Podjetje, ki upravlja s spletno trgovino PopolnaSi:
KRUSTULUM d.o.o.
Naslov podjetja: Pohorska cesta 42, 2311 Hoče
Matična št.: 3321185000
Davčna št. SI98088360
Zavezanci za DDV: da
IBAN: SI56 6100 0000 7298 239 (Delavska hranilnica d.d.)
Številka vpisa v sodni register: SRG 2008/17558
Osnovni kapital: 7.500,00 EUR
Registrski organ: Okrožno sodišče Ptuj

KONTAKT
E-mail naslov podjetja: info@popolnasi.si
S spletno trgovino PopolnaSi upravlja podjetje Krustulum d.o.o., kot ponudnik storitev e-poslovanja. Do ponudbe dostopajo vsi uporabniki, ki imajo dostop do interneta.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine PopolnaSi, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

DOSTOPNOST INFORMACIJ
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije (povzetek zakonodaje):
· identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
· kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta),
· bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s po prodajnimi storitvami in garancijami),
· dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
· pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
· vse cene so določene in stranki posredovane. Cene vsebujejo ddv.
. stroške poštnine
· način plačila in dostave,
· časovno veljavnost ponudbe,
· rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
· pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

ARTIKLI IZ PONUDBE
Ponudba artiklov v spletni trgovini PopolnaSi obsega oblačila, obutev, torbice, nakit in modne dodatke. Izdelki so na voljo do razprodaje zalog. Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine PoponaSi spreminja hitro in pogosto.

NAČIN PLAČILA IN CENE
Plačilo nakupa preko spletna trgovine PopolnaSi je mogoče s plačilom po predračunu (torej z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine PopolnaSi) ali po povzetju.

Ponudnik kupcu po opravljenem plačilu izda račun in ga pošlje po pošti skupaj z naročenimi artikli. Račun ima razčlenjene stroške in navodila, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena v arhivu ponudnika in kupcu dostopna na njegovo zahtevo.

CENE
Cene že vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Letak – navodilo o obvezni izdaji in shranjevanju računa je na spodnji povezavi:

VKLOPI RAZUM – ZAHTEVAJ RAČUN!

POSTOPEK NAKUPA

1. IZBIRA IZDELKA
Za brskanjem po spletni trgovini ne potrebujete nobene posebne naprave.
Z brskanjem po objavljenih fotografijah artiklov najdete želeni izdelek. Naročilo oddate enostavno s klikom na gumb ”dodaj v košarico” in zaključite s klikom ”zaključi nakup” v košarici.

2. ODDAJA NAROČILA
Naročilo oddate s potrditvijo nakupa v košarici.

3. ZAKLJUČEK NAKUPA
Po prejemu vseh zahtevanih podatkov, vam prodajalec in upravljavec strani PopolnaSi d.o.o. pripravi podatke za plačilo in izda predračun, ki vam ga pošlje na vaš e-mail naslov.
Po prejemu nakazila, odpremimo pošiljko.

4. UREJANJE VSEBINE – SPREMINJANJE KOLIČIN, ODSTRANJEVANJE IZDELKOV

V kolikor želite spremeniti svoje naročilo ali ga preklicati, to storite z e-mail sporočilom na prodaja@popolnasi.si.

DOSTAVA
Dostava poteka s paketno službo. Obstaja tudi možnost osebnega prevzema na sedežu podjetja (ali v bližini po predhodnem dogovoru). Osebni prevzem je možen le pri plačilu po predračunu na transakcijski račun.

Čas dostave
Ponudnik bo blago oziroma storitev odpremil takoj po prejemu plačila (isti dan oz. v največ 2 delovnih dneh po prejemu plačila).
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Pošiljka je načeloma že naslednji delovni dan pri vas v kolikor ni zamud s strani Pošte Slovenije, ki ima uradni dostavni rok do 3 delovne dni.
Ko stranka poravna predračun, dodatnih stroškov ob prevzemu paketa ni, tudi v primeru plačila po povzetju.

Strošek dostave
Cena dostave je 3,90 EUR.
Pri naročilih v skupni vrednosti vsaj 100,00 EUR je dostava brezplačna.
Pri osebnem prevzemu ni stroškov dostave.

Strošek dostave kupec poravna po predračunu skupaj z naročenimi artikli.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe in blago vrne ponudniku na naslov: Krustulum d.o.o., Pohorska cesta 42, 2311 Hoče.
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od že poslanega artikla, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni po posredovanem sporočilu o odstopu. V primeru izgube paketa, ki ni bil poslan priporočeno, prodajalec ne prevzema odgovornosti.
Vrnjenih paketov z odkupnino ali na naše stroške NE sprejemamo.
Prejeto blago mora vrniti nenošeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini in z etiketo, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vrnjenemu blagu mora biti priložen tudi račun in pripisani podatki za vračilo kupnine (Podatki kupca, TRR).
V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe, vrne vsa prejeta plačila.
Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

VARNOST
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine PopolnaSi, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

KOMUNIKACIJA
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
· jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
· pošiljatelj bo jasno razviden,
· različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
· jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
· željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

VARSTVO OTROK
Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov. Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

ODVEZA ODGOVORNOSTI
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

REKLAMACIJE, PRITOŽBE IN SPORIV primeru pritožb, reklamacij in informacij povezanih z našimi storitvami nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte: prodaja@popolnasi.si

ODGOVORNOSTI PONUDNIKA, REKLAMACIJE IN UGOTAVLJANJE STVARNIH NAPAK NA BLAGU

Ponudnik spoštuje veljavni Zakon o varstvu potrošnikov:
37. člen
Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.
Napaka je stvarna:
1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.
Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.
37.a člen
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.
37.b člen
Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena.
Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.
37.c člen
Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
– odpravi napako na blagu ali
– vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
– blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
– vrne plačani znesek.
V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.
a43.d člen
Če podjetje potrošniku ne poda informacij o pravici do odstopa od pogodbe iz 3. točke prvega odstavka 43.b člena tega zakona, je rok za odstop od pogodbe 12 mesecev. Rok začne teči po izteku odstopnega roka iz prvega odstavka prejšnjega člena.
Če podjetje potrošniku poda informacije o pravici do odstopa od pogodbe iz 3. točke prvega odstavka 43.b člena tega zakona v 12 mesecih po začetku teka odstopnega roka iz drugega odstavka prejšnjega člena, začne odstopni rok iz prvega odstavka prejšnjega člena teči z dnem, ko potrošnik prejme informacije.
b43.d člen
Obvestilo o odstopu lahko potrošnik predloži podjetju na obrazcu iz petega odstavka tega člena ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe.
Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe.
Podjetje lahko na svoji spletni strani ponudi potrošniku tudi možnost, da elektronsko izpolni in predloži obrazec iz petega odstavka tega člena ali poda nedvoumno izjavo, iz katere izhaja potrošnikova volja za odstop od pogodbe. V takem primeru mu podjetje nemudoma potrdi prejem obvestila o odstopu od pogodbe na trajnem nosilcu podatkov.
Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa iz tega člena nosi potrošnik.
Obliko in vsebino obrazca z odstopno izjavo s pravilnikom predpiše minister, pristojen za gospodarstvo.
43.d člen
Z uveljavitvijo pravice do odstopa od pogodbe iz 43.č člena tega zakona prenehajo obveznosti strank glede:
– izpolnjevanja pogodbe ali
– sklenitve pogodbe, kadar je dal ponudbo za sklenitev pogodbe potrošnik.
V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.
Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.
Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.
Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.
Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.
Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga podjetje prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti.
Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena.
Potrošnik z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe ne prevzema nobenih obveznosti razen obveznosti iz tega člena ter četrtega odstavka 43.d člena in a43.e člena tega zakona.
Kupec ima tako: nepreklicno pravico odstopa v 14 dneh od prejema blaga z vračilom blaga na naslov podjetja Krustulum d.o.o.. Kupec to lahko stori z nedvoumno izjavo o odstopu od pogodbe v pisni ali elektronski obliki).
Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova prodaja@popolnasi.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV
OBVEŠČANJE POTROŠNIKOV PO ZAKONU O IZVENSODNEM REŠEVANJU POTROŠNIŠKIH SPOROV

Krustulum d.o.o. kot spletni ponudnik izdelkov na spletni trgovini PopolnaSi, ne priznava nobenega izvajalca IPRS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z navedenim zakonom. Morebitna nesoglasja ali spore, nastale glede tolmačenja ali izvajanja “Splošnih pogojev”, stranki rešejuta sporazumno. Več o izvensodnem reševanju sporov lahko preberete na spletni strani Evropske komisije.