Rdeča šminka, ki te naredi neustavljivo. Petke, ki ti dajo občutek posebne moči. Obleka, v kateri se počutiš kraljevsko.

Pogledaš se v ogledalo in kot bi zamahnila z zlato čarobno paličico je na ustih nasmeh. Prebudi se posebna ženstvena moč. Tista, ki te ponese tja, kamor si kdo niti pomisliti ne drzne.

Tako nekako je pisalo v enem izmed komentarjev na družabnem omrežju: »Močna ženska ni tista, ki je urejena, s popolnim make upom in lepo oblečena. Ni tista, ki ji zaslužek daje navidezno neodvisnost. Močna ženska je tista, ki je povprečna, ki ne izstopa in takšna, ki je za svojega partnerja pripravljena narediti vse. Takšni ženski bo moški vedno zvest.«

Kako prosim?!

Nisem vedela, ali je ta sestavek mišljen, kot provokacija ali resnično mišljenje. Provokacija ali ne, misli so mi podivjale in srce je začelo hitreje utripati.

Nosim bluzo Kitana, oglej si jo TUKAJ. Torbico HG najdeš TUKAJ.

Moč je vstati, tudi ko misliš, da ne zmoreš. Moč je obrisati solze in se boriti. Moč je imeti nasmeh, tudi kadar se duša lomi. Moč je narediti še tisti korak več, ker upaš da je za ovinkom boljši jutri. Moč je tišina, ko bi najraje kričal. Moč je izstopiti.

In moč vsak črpa na svoj način. Eni potrebujejo sprehod med drevesi, drugim je ljubša glasna zabava s prijatelji. Nekateri stiskajo kristale, drugim moč daje dobra knjiga. Moč lahko polnimo na fitnes napravah, nekateri jo najdejo v čokoladi. In ja, nekaterim moč lahko daje tudi tako nesmiselna stvar, kot je rdeča šminka.

Kaj pomeni povprečna ženska? Nihče ni povprečen. Vsak je čisto poseben in čisto svoj. Ljudje niso povprečja, saj imajo svoja čustva, svoje misli in vsak svoje srce. Povprečje razume opazovalec s svojimi mislimi, pogledi in svojim dojemanjem.

Kaj pomeni, da ne izstopa? A ne izstopa čisto vsak, na nek svoj način? Eni z izgledom, drugi z obnašanjem. Rdeča šminka ali črn lak za nohte. Oprijeta obleka ali prevelik pulover. Glasen smeh ali tiha in prestrašena miška. Za nekoga bomo vedno izstopali.

In kaj pomeni, da za svojega partnerja naredi vse? Kuha, pere, čisti? Zamenja žarnico, zakuri kamin, pokosi trato pred hišo in zamenja pnevmatike na avtu? Je mama, učiteljica, prevoznica, zdravnica, tiha in mirna spremljevalka? Se ne pritožuje in doma ponižno čaka?

Ja, vse to zmoremo. Vse to tudi naredimo. Dejstvo je, da dokler imamo v srcu ljubezen, smo pripravljene narediti vse in še več! Vse dokler imamo ljubezen imamo tudi moč narediti nemogoče.

Moč je ljubezen. Ljubezen, ki jo dajemo in ljubezen, ki jo prejemamo. Brez ljubezni ni ničesar in z ljubeznijo je vse mogoče. Resnično moč imamo, ko imamo radi tudi sami sebe.

Povprečne ali takšne, ki izstopajo. Vse si zaslužimo moč, ki jo daje ljubezen. Čeprav zmoremo, si želimo, da moški zamenja žarnico, ali skuha kosilo. Čeprav zmoremo brez, si včasih želimo jokati v moškem objemu. Čeprav smo močne, si včasih želimo pokazati svojo nemoč.

Prav vse si zaslužimo ljubezen. In, če nas kdo želi prepričati drugače, je najbolje, da se prenehamo spraševati, kakšne moramo biti, da nam bodo zvesti. Ostanimo zveste same sebi!

Stopimo pred ogledalo, pobarvajmo ustnice, dvignimo glavo, popravimo obleko, se na petki obrnimo in s svojo čarobno paličico narišimo novo pot. Takšno po svoji meri. Takšno, ki bo polnila naše srce in osrečevala našo dušo. Takšno, za katero globoko v sebi vemo, da si jo zaslužimo.

Ja, ženske imamo posebno moč! Najdemo jo v zvestobi in ljubezni do same sebe!