Vsak zase je unikat. Ali smo vsi različni? Kakor želite slišati. Se strinjamo, da se veliko lepše sliši, če rečemo, da smo unikat?

Vsak ima svojo zgodbo. Vsak nosi v svojem srcu srečo, ljubezen, veselje, bolečino, strah,… Vsak svoja čustva izraža na svoj, drugačen način. Popolno bi bilo, če bi se tega vsak dan posebej zavedali. Človek, ki je zaradi kaosa v prometu kričal nate, ni jezen nate. Stranka, ki te je zmerjala, ni jezna nate. Ljudje, ki se ti posmehujejo, nimajo težave s tabo.

Samo ti se lahko odločiš, kako boš reagiral v določenem trenutku. Boš na napad odgovoril z napadom, ali z nasmehom? Boš na kričanje odgovoril s kričanjem, ali sočutjem? Boš na posmeh odgovoril s posmehom, ali s ponosom? Boš zjutraj oblekla kar si želiš? Ali bo v tvoji glavi glas: Kaj si bodo drugi mislili?

Veste, kdo bo vedno oblekel, to kar želi? Moja sestra. Pri 50+ si obuje bulerje in izbere najbolj poseben kos oblačila, kar jih je.  Vedno sledi najnovejšim modnim trendom. Vse, kar obleče, nosi ponosno in samozavestno. Zato ji tudi vse pristaja. Veliko skupnih nakupovalnih ur imava za sabo. Vedno, ko sem imela kakšno posebno priložnost, sem se znašla v njeni omari in skupaj sva izbirali najbolj primerno kombinacijo. Pri meni je to seveda bilo vedno zadnji trenutek. Tako, da je verjetno že bila dan pred dogodkom v nizkem štartu, v glavi premlevala stajlinge, da je bila potem pripravljena na moj prihod. Naučila me je, da se je vedno potrebno urediti. Vedno. Tudi, če je to večerja doma ali piknik na vrtu.

Že od nekdaj izbira poseben stil in kakšen kilogram (ki je itak samo posledica njene odlične peke in kuhe) je pri tem nikoli ne ovira. No, saj zanjo tako ali tako ni ovir. Kako sva različni? Popolnoma. Vsaka ima svoje misli, svoje poglede, svoja bremena, svoje pojmovanje sreče, veselja… pa vendar se v trenutkih, ki štejejo, najdeva. Vem, da vedno lahko računam na njo… na njen nasvet, na njeno podporo, na to, da mi bo včasih dvignila pritisk in vedno lahko računam na njeno ljubezen.

Na sliki nosim obleko in hlače znamke Kitana. Obleko si lahko ogledaš TUKAJ, hlače pa TUKAJ.

Torej, tudi če smo različni, to ni nekaj slabega. Sprejmimo to. Sprejmimo, da imajo nekateri drugačne sanje od naših, sprejmimo, da ljudje lepoto pojmujejo na različne načine. Zagotovo boš s tem, ko boš izbrala obleko, ki jo želiš obleči, s svojo srečo pritegnila prave ljudi.

Ne pozabite. Samo sami se lahko odločimo, kako bomo reagirali. Samo sami odločimo, kaj se bo dotaknilo našega srca. Zatorej: »Bodite drzne. Bodite drugačne. Bodite unikatne.« Če komu kaj ni povšeči, je problem na njegovi strani in ve na to odgovorite z nasmehom.