Večkrat sem slišala, da prvi vtis dajem povsem drugačen, kot sem v resnici. Naj bi delovala, nedostopna in »zajebana«. Potem, ko me človek spozna, sem čisto nasprotje tega. Včasih sem se s tem malo obremenjevala, zdaj se več ne. Ker sama dam vsakemu priložnost, da pokaže svoj pravi jaz, si mislim, da so tudi ostali takšni.

Ravno o teh predvidevanjih, je bilo v zadnjih dneh veliko govora. Ljudje predpostavljamo, da je svet takšen, kot smo mi. Da reagira na situacije tako, kot reagiramo mi. Da so ljudje, ki nas obkrožajo, pripravljeni narediti enako, kot smo mi sami. Ampak,… žal ali na srečo ni tako. Vsak ima svoja čustva, svoja videnja, svoja prepričanja, svoj Jaz. In potem je še ta ogromna razlika med ženskami in moškimi.

V idealnem svetu bi bilo tako, da bi vladale ženske. Se strinjate? Zagotovo. Saj smo sposobne, ali kako? Če lahko v eni uri pospravimo hišo, opravimo resen pogovor s prijateljico, ob tem kuhamo, damo prati perilo, poskrbimo za svoje in sosedove otroke, se skregamo z možem, odgovorimo na pet mailov, naročimo novo obleko in pri vsem tem izgledamo popolno… potem zagotovo to tudi smo… sposobne in popolne.

Saj, če dobro premislimo, je vladavina v resnici naša. Saj veste kako pravijo: Za uspešnim moškim stoji še bolj uspešna ženska, ki mu govori, kako se stvari streže. Ste kdaj pomislile, kakšen bi bil svet brez nas? Enostavno ga ne bi bilo. Kdo bi moškim povedal, kam so dali polnilec za telefon? Kdo bi jim svetoval, katere čevlje izbrati? Kdo bi jim povedal, da obstaja turkizno modra barva? Kdo bi jih naučil, kaj je ljubezen? Kdo bi jim dajal občutek, da so center vesolja? Kdo bi jim dal življenje? Ja, brez nas bi svet bil popolnoma dolgočasen in brez pravega pomena. Brez nas ne bi bilo barv.

Nosim bluzo Kitana, ki si jo lahko ogledaš TUKAJ

in hlače Kitana, ki ji najdeš TUKAJ.

Zakaj se torej tega ne zavedamo? Zakaj si ne čestitamo vsak večer, kaj vse smo uspele postoriti? Zakaj tudi druga drugi ne pokažemo hvaležnosti? Zakaj si raje ne pomagamo? Zakaj se ne podpiramo? Zakaj raje izberemo tišino? Kako lahko svoja in druga življenja naredimo popolnejša? Nekaj primerov…

Ne upam ti izkazati podpore, ker mislim, da to pri drugih ne bo dobro sprejeto. A res? Ne bi bilo bolje: Veš draga, to kar počneš, me navdušuje in komaj čakam, da ta energija pride do čim več ljudi. Mislim, da je brez pomena, da poizkusiš, ker sem prepričana, da bodo tako ali tako proti. Res tako misliš, ne bi raje izbrala: Zdaj jih pokliči, napiši mail, ali kaj boš,… zdaj in jaz bom stala zraven, da se bova skupaj veselili uspeha. Kaj se je ločla? Ne, ne ne… izberi raje: Hey, kaj si se ločla, grema na kako penino, da vse poveš? Aja nisi se? No, na penino pa vseeno lahko grema, ali kako? Kako boš pa izgledala na plaži s tem tattojem čez deset let, ko se ti bo koža povesila? Kdo bo te to gledal? A ni veliko bolje: Nov tattoo? Komaj čakam, da pokažeš in poveš zgodbo, ki stoji za tem. Vem, da zagotovo izgleda popolno.

Je res tako težko? Dajmo poizkusiti vsaj v našem mesecu. Mesecu, ki je posvečen ravno nam: Ženskam! Tiste, ki smo si krone že nadele, si jih samo popravimo? Tiste, ki ste jih kam založile, dajmo jih skupaj poiskati. Zdaj pokliči prijateljico, ki je dolgo nisi. Zdaj se usedi v avto, kupi popoln šopek rož in ga odnesi tisti, ki si jo napačno ocenila. Pohvali sodelavko, sosedo ali naključno mimoidočo in ji s tem pričaraj nasmeh na obraz.

Večkrat smo zaradi predvidevanja razočarani in slabe volje. Sprejmimo, da smo različni in dajmo priložnost drugačnosti. Nehajmo predvidevati, nehajmo ves čas ocenjevati in znebimo se končno tega neumnega strahu.

Se zavedate, kaj smo sposobne? Če so zaradi nas moški zanetili vojne, če so zaradi nas jokali dneve in noči, če so nam napisali na tisoče pesmi, se obnašali kot otroci in prehodili kilometre… dajmo to ceniti in si recimo: Res sem Kraljica. Zaslužim si le najbolje! Saj veste, kaj sledi ne: popolna obleka, šminka, petke in gremo, akcija! Ne pozabi: Popolna si, ko se počutiš popolno… in zdaj je čas, da se počutiš kot Popolna Kraljica!