Pred nekaj dnevi sem prebrala misel, da lahko rečemo, da smo resnično odrasli, ko vemo, da po polnoči ne bo nič drugače. Razmišljala sem zakaj je tako? Zato, ker ljudje vedno potrebujemo nekaj. Nekaj, kar nam postavi cilj. Ali je to Novo leto, ali ponedeljek, ali prvi v mesecu. Potrebujemo točko, na katero se osredotočimo in je nekako naša prelomna točka. Nam potem uspe izpeljati zastavljeno? Včasih ja, včasih ne. Zakaj? Ker nismo dovolj odrasli? Ker nismo pripravljeni? Ker nam zmanjka volje?

Kaj, če bi tokrat naredili drugače? Kaj če bi se tokrat zazrli globoko vase in se odločili kaj resnično želimo? Želimo prenehati kaditi? Ali želimo biti bolj zdravi? Želimo shujšati? Ali se želimo dobro počutiti v svoji koži? Si postavimo zaobljubo samo zato, ker je tak običaj? So naši cilji realni?

Kolikokrat sem si rekla: »Do novoletne zabave bom shujšala 20 kil.« Je bil cilj realen? Seveda ne, če je bila zabava čez 1 mesec. Ali pa: »Do izleta bom spet oblekla tiste hlače.« Itak so me potem tiščale in sem zadnji dan kot nora iskala, kaj bom oblekla. Najboljši so tisti: »Od ponedeljka naprej ne jem sladkarij.« Do ponedeljka, sem seveda morala počistiti vse stare zaloge, da me ne bo premagala skušnjava. Naslednji ponedeljek sem se nato pregrešila. »No, zdaj če sem danes že, potem gremo do konca.« Nadaljevanje zgodbe je verjetno vsem jasen.

Nosim obleko Keyra, oglej si jo TUKAJ.

Ljudje potrebujemo vero. Verjeti moramo, da bo bolje. Potrebujemo upanje. Vedno moramo upati, da nas čaka nekaj čudovitega. Najbolj pa potrebujemo ljubezen. Zame najpomembnejša je ljubezen do samega sebe. Ko se imaš resnično rad, veš kaj je zate dobro. Veš, kaj pomeni tvoja sreča. Boš shujšala 20 kilogramov zato, da se boš bolje počutila? Zato, da boš z otroki lažje tekala po travniku? Ali zato, ker misliš, da te bo zato okolica bolj sprejela? Če je tvoj cilj travnik, potem ti bo s trdim delom zagotovo uspelo.

Kakšen je recept za uspeh novoletnih zaobljub? Pojma nimam. Je pa dobro, da si najprej zamisliš svetlo točko. Kaj ti bo dosega tega cilja prinesla? Se vidiš na koncu srečno, nasmejano in sama sebi čestitaš? Ali vidiš, kako ti ploska okolica?

Slišala sem že vprašanje, ali želim povedati ženskam, da je ok, da so debele? Ja, točno takšno vprašanje sem dobila. Moj odgovor je: »Ne! Želim povedati, da je ok, da si takšen, kot se počutiš dobro. Da je percepcija lepote zelo različna. Da je lahko tudi ženska za več kilogrami neustavljivo privlačna, aktivna, srečna, … Notranja sreča, veselje in energija niso odvisni od kilogramov.« Želim, da dojamemo, da smo lepe. Ne glede na gubice, kilograme, sive lase, celulit… ne glede na vse kvazi napakice, ki jih vidijo drugi.

Ne rečem, da nikoli več ne bomo hujšale. Ampak bomo hujšale, ko se ne bomo več dobro počutile v svoji koži. Ko nam bo telo sporočilo, da je čas za spremembo. Dokler, pa bomo žarele z nekaj kilogrami več, bomo uživale v tortici, čokoladici, piškotu… brez slabe vesti. To je to, kar želim povedati. No, to in še veliko več!

Prosim sprejmite drugačnost. Sprejmite dejstvo, da smo različni. Zamislite si, kaj pomeni vaša sreča. Takšna samo vaša in temu sledite. Vsak cilj je dosegljiv. Dosegljiv je, če imamo vero, upanje, ljubezen in če smo za njega pripravljeni, kot pravi moja Jana: Res garati!

Moja letošnja novoletna zaobljuba je: da bom srečna! Da bom vsak dan našla vsaj eno stvar, zaradi katere bo moj dan popoln. Ne nisem začela na tem delati ob nič nič nič ena, ampak na tem delam že od lanskega leta. Veselite se majhnih stvari. Nagradite se za majhne uspehe. Imejte se resnično radi.

Zato, preden plačate letno karto za fitnes, premislite ali se morda raje sprehajate v naravi. Preden si postavite cilj, da boste v tem letu prebrali sto knjig, izberite takšne, ki bodo resnično polnile vašo dušo. Preden, si zadate cilj, da boste več časa preživeli s svojim otrokom, premislite kako boste najbolje ta čas z njim izkoristili. Preden si postavite datume srečanj s prijatelji, premislite s katerimi prijatelji resnično želite ta čas izkoristiti. Najdite pot do vaše popolne sreče. Prenehajte se obremenjevati z nepomembnimi stvarmi. Cenite se in sprejmite svoje nepopolnosti. Izstopite iz okvirjev in zaživite, kaj zaživite, ZAŽARITE v svoji popolnosti!