Vsaka potrebuje prijateljico. Takšno, ki pozna vse tvoje nepopolne lastnosti in jih sprejema. Ne samo sprejema, jih povzdiguje v popolnost. Takšno, ki ji lahko izliješ svojo dušo. Takšno, ki se bo v trenutku tvoje nepopolnosti obrnila v križišču, se zapeljala k tebi, da te objame in ti pove, da bo vse še popolno. Takšno, ki ti bo ponudila rdečo šminko, ker ve da je to morda pika na i, ki ti bo vrnila občutek popolnosti. Takšno, ki bo s teboj skakala po lužah, prepevala sredi noči na plaži, preplesala celo noč, več ur zmrzovala na kavi in bo zaradi tvojega popolnega trenutka pripravljena premagati svoje strahove.

Ni nujno, da je samo ena, ni nujno da to ni tvoja sestra, sestrična, teta, svakinja, sodelavka, … Je oseba, ki te čuti in ti čutiš njo. Je tista, ki v tvojem glasu začuti, ali je tvoj dan bil popoln, ali so ga zmotili nepopolni trenutki. Tista, ki v tvojih očeh prebere celo zgodbo, vzame penino in reče: Vse mi povej! Tista za katero veš, da ti bo krila hrbet in te vsakič znova opominjala, da je življenje samo eno in ga moraš živeti v popolnosti. Lahko jih je več in vsaka prinese v tvoje življenje svoj delček. Je zaupnica, motivatorka, blazina za tvoje solze, modna svetovalka in še in še.

V zadnjih dneh sem veliko razmišljala o tem, od kod moja ljubezen do lepih oblačil in urejenosti. Misli in spomini so kar bežali. V mladosti sva s sestro (o njej vam moram napisati tako posebej zgodbo) lahko nakupovali ure in ure. Sobote so bile najine in neizmerno sva uživali. Z leti in kilogrami sem nato najraje nakupovala sama. Na hitro. Ko sem našla kos, ki mi je ustrezal, sem ga kupila v več barvah, ga obogatila z dodatki in to je bilo to. Nič narobe, ampak monotono. Priznam, nisem preveč uživala.

Nosim obojestransko zimsko jakno Keyra in hlače LizaLú.

Nato se je zgodil prelomen trenutek. S prijateljico sva po velikem naključju in na osnovi spontane odločitve uživali na kratkem oddihu. Ker sva bili brez urnika in običajnega hitrega tempa, sva se lotili tistega pravega »shopinga«. Vznemirjenje je rastlo, spomini so se vrnili, v ogledalu sem gledala žensko, ki je drzna. Žensko, ki mi je bila všeč! Žensko, ki žari! To sem bila jaz! Po dolgem času! Samo zato, ker sem zamenjala stil? Samo zato, ker sem si upala? Samo zato, ker sem naredila premik?

Ker sem se počutila dobro, lepo, fantastično, samozavestno… ja samo zato, sem oddajala tudi takšno energijo. Tisti rek: »Obleka naredi človeka« v neki meri res drži. Ne v smislu, da če si lepo oblečen, si dober človek. Jaz ga razumem drugače: »Ko se lepo oblečeš, se počutiš lepo.« Ko najdeš tisti pravi kos oblačila, ki ti je tako ljub, ki ga tako z veseljem oblečeš in v katerem se počutiš tako čudovito, tako nepremagljivo. In, ko se počutiš dobro, se ljudje okrog tebe počutijo dobro in krog se širi in širi in širi. Naenkrat imaš ob sebi ljudi, ki te sprejemajo in te imajo radi prav zaradi tvoje nepopolne popolnosti. To pa je to, kar v življenju šteje!

Bodite pozitivne, prijazne, srčne, drzne, samosvoje, drugačne in bodite najboljša verzija sebe. Bodite prave prijateljice prijateljicam in bodite prijateljice tudi SEBI!