Žel cel teden berem, kakšno je bilo leto, ki se poslavlja. Berem vprašanja ali smo si že postavili cilje in plane za novega, ki prihaja. Misli pa mi hitijo. Nato preberem še nasvete, kakšne naj bodo moje novoletne zaobljube. In ob šestinsedemdesetem nasvetu, kako v novem letu do nove postave, se ustavim. A res?

Čisto zares? Vsako leto znova? Vsak mesec znova? Vsak ponedeljek? Je res to ključ do naše sreče? Kdaj smo zares srečni? Meni sta sreča moja dva »pubeca«. Sreča je, da skozi te čase še gremo s približno zdravo pametjo. Srečna sem, da tudi, ko najbolj boli, vstanem in grem naprej.

Leto, ki se izteka, je bilo milo rečeno razburkano. Ko sem se veselila zabave, je bila odpovedana. Ko sem se že videla, kako ležim na plaži, so se plani obrnili. Ko sem že skoraj rezervirala let, je vmes posegla najvišja sila. Ko sem že mislila, da lahko zadiham, sem odprla kuverto, začela brati in spet se je vse postavilo na glavo. Bilo je leto, ko sem spoznala, da ljudje lahko hitro pozabijo, kaj pomeni biti človek in so za svojo navidezno srečo pripravljeni brez kančka morale poteptati sočloveka.

Ja, veliko se je pripetilo. Veliko sem jokala, ampak veliko sem se tudi smejala. Skozi smeh in solze sem spoznala, da je glavno, da imaš začrtano pot. Tisto veliko zvezdo nekje v daljavi, ki ji slediš. Vse ostalo so samo okraski, ki se lahko hitro obrnejo in začnejo svetiti v drugi barvi.

Letos je bilo brez dvoma leto prilagajanja in leto majhnih sreč. In samo te majhne sreče nas lahko pripeljejo do velike sreče.

Nosim jakno Keyra, oglej si jo TUKAJ.

Majhne sreče so objemi, brez pomisleka ali je bilo to prav. Majhna sreča je presenetiti prijatelja in videti, kako se oči iskrijo. Majhna sreča je nepričakovano zabaven večer, poln glasnega smeha, brez obsojajočih pogledov. Včasih je majhna sreča tista obleka, ki ti tako dobro pristaja in si jo končno dobila. Majhne sreče so vsi tisti mini trenutki, ob katerih nam igra srce in smo lahko resnično in samo mi, pristni.

In kaj je sreča? Zakaj si jo vedno ob nastopu novega želimo? Je tisto, kar nas obišče, ali je tisto, kar ustvarimo sami? Sreča izvira iz nas. Ko je odpovedana zabava, si rečemo, da res nimamo sreče in smo lahko sitni in tečni in nemogoči še dva tedna. Lahko pa sprejmemo dejstvo in poiščemo novo malo srečo, ki nam pomaga, da lažje pridemo do velike. Niso potrebne velike debate, zakaj, kako, kdo,… potrebna je samo moč za pot naprej, saj veste – do tiste velike svetle zvezde.

In tako ob koncu starega lahko rečem, da sem srečna. Srečna, da imam ob sebi družino, ki je z menoj to leto prestala vsa prilagajanja. Družino, ki me čuti. Ki me pusti spati, ko to res potrebujem, me objame, pa čeprav včasih samo s pogledom ali besedami. Družino, ki me podpira in mi daje nešteto majhnih in velikih sreč.

Srečna, da imam ob sebi prijatelje. Saj veste, tiste prave. Ki so ob tebi, ko odpiraš kuverto in ti povedo, da bodo že zdravniki vedeli kako in kaj. Takšne, ki te pokličejo samo, da ti povedo da te imajo radi in ti dajo malo svoje energije, ker tvoja pojenja. Takšne, ki ti prinesejo veliko čokolado, ko sam ne moreš po njo. Takšne, ki skupaj iščejo nove stranske poti do naslednje sreče.

In srečna sem, da imam mojo Popolno. Moj mali svet, kjer lahko pokažem svojo dušo. Moj mali svet, ki dela spremembe. Srečna, ko vidim, koliko nas je že v tej popolni skupnosti. Koliko nas dojema, da je nepopolna popolnost tista, ki nas dela popolne. Takšnih, ki živimo drugačnost in se veselimo vsakega naslednjega trenutka, ker ne vemo kam nas bo zares ponesel.

Tako vam lahko vsem ob koncu starega in začetku novega želim le, da boste znali poiskati srečo. Ja, postavite si cilje, naredite plane, analizo in vse kar spada zraven. Tudi jaz bom vse to naredila. Ampak ne pozabite, da ni konec sveta, če pot do cilja malo zavijuga. Ni konec sveta, če boste po praznikih imeli kak kilogram več, saj boste kakšnega morda na bolj vijugasti poti izgubili. Mogoče nas na drugem ovinku čaka kaj zares čudovito popolnega. Ne izgubljajte preveč časa s solzami. Obrišite jih, da boste bolje videli tisto veliko svetlo zvezdo, ki čaka, da jo objamete in začutite popolno srečo.

Zdaj pa samo še čin čin in naj bo Popolno SREČNO!