Odkar se spomnim, sem, da se lepo izrazim, močnejše postave. Ko si dojenček, so vsi veseli, kako pridno ješ. Ko si otrok, te nagradijo s sladkarijo. Jaz sem bila zelo priden otrok. Ko preideš v najstniška leta, te vrstniki začnejo zafrkavati in te gledajo po strani, ker si debel. Vsako obdobje ti prinese nekaj. Tudi to ti izoblikuje osebnost.

V naši družini smo od nekdaj ljubezen izkazovali s hrano. Če imaš nekoga zelo močno rad, mu veliko in dobro kuhaš. Vsi smo sladkosnedi. Radi kuhamo, pečemo in radi jemo. Večini se nam to tudi pozna. Rečemo si, da uživamo v dobrih stvareh. Je to narobe? Kakor za koga.

Vse svoje življenje sem se borila s težo. Večino časa sem bila na raznih dietah. Verjetno jih obstaja le majhen odstotek, ki jih nisem preizkusila. Učinkovita je bila vsaka. Na kratki rok. Ko izgubiš nekaj kilogramov, te vsi hvalijo, kako si lepo shujšal. Vsi te sprašujejo po receptu.

Da ne boste mislili, tudi jaz sem imela svoje »twigi« čase. Na faksu sem nosila konfekcijsko številko 36. Ja, zdaj je vsaj 10 številk višja. Takrat sem spremenila način prehranjevanja. Drastično. Ampak ne zaradi sebe, zaradi drugih. Sem bila zadovoljna? Niti približno. Vedno sem našla kaj, kar me je motilo. Ali pa so to našli drugi. Ugotovila sem, da nikoli ne bom vsem ustrezala, kakršnakoli sem.

Kakorkoli je, izgled v današnjem času šteje. Je pomemben. Ne moremo se slepiti. Toda sama sem dojela, da je izgled veliko več, kot številka na tehtnici ali številka oblačila. Izgled je odraz tvoje notranje sreče. Kadar si v srcu nesrečen, kadar iščeš na sebi tisoč in eno napako, ko se osredotočiš na nepomembne nepopolnosti, ti ne pomaga niti dieta, s katero prideš na svojo idealno težo.  Kadar si v srcu srečen, se to vidi v tvojih očeh, na tvojem obrazu, celo na telesu. Izžarevaš energijo, ki je nalezljiva. Morda se celo zgodi, da te kdo povpraša po receptu, kaj počneš, da tako dobro izgledaš.

Nosim obleko Kitana, oglej si jo TUKAJ.

Ne promoviram debelosti. Želim samo, da dojamemo, da smo ljudje različni. Da prihajamo v vseh oblikah in velikostih. Smo veliki, majhni, suhi, debeli, z modrimi, zelenimi, rjavimi očmi, … vsak zase je unikat. Vsak zase ve, kdaj se dobro počuti. Vsak zase ve, kdaj mu telo pošlje signal, da je potrebno nekaj spremeniti.

Ideja za PopolnaSi se je rodila iz želje dati tisti popolni občutek. Ja, si močnejše postave, ampak to ne pomeni, da moraš obleči »vrečo«. Lahko se lepo urediš. Lahko najdeš svoj priljubljeni kos in ga kombiniraš na nešteto načinov. Lahko najdeš svoj posebni stil. Lahko se počutiš popolno. Lahko izgledaš popolno. Lahko izžarevaš popolnost. Malce čudna primerjava, ampak mislim, da kar drži: »Za embalažo je pomembno, da je lepa.« Ni pomembno ali je velika ali majhna. V veliki je lahko celo večje darilo.

Spomnim se trenutka pred ogledalom neke hotelske sobe, ko sva s prijateljico hiteli z jutranjim urejanjem. Pogledam se v ogledalo in jo vprašam: »Kaj zgledam debela v toti majci?« Špela me pogleda in čisto po njeno reče: »Hm, ja, si kaka si! Kaj naj ti rečem? Lepa si!« Na glas sva se zasmejali in odvihrali na avtobus. Meni je bil moj outfit všeč in v njem sem se počutila čisto popolno.  Verjetno mi ni potrebno posebej poudarjati, da je bil to izlet, s katerega sva prinesli nešteto popolnih spominov.

Tako malo je potrebno, da spremenimo pogled. Tako čisto malo je potrebno, da se znebimo kompleksov in predsodkov. Tako malo, da imamo na ustih nasmeh. Oblecite se popolno in se počutite popolno. Saj veste, ko se počutite popolno, izžarevate popolnost in takrat se začne čarovnija.