Skoraj vse življenje sem se obremenjevala z nepomembnimi stvarmi. No, v zadnjih letih sem dojela, da sem dovolj stara, da s tem preneham.

Dovolj sem stara, da nisem več tiho

Ne želim več biti tiho. Ne želim tiho kimati in se strinjati z vsakim neumnim mnenjem. Nočem več biti tiho, ko se godi krivica in kadar vidim, da nekaj ni ok.

Dovolj sem stara, da se ne obremenjujem z mnenji drugih

Včasih sem zavidala moškim, ki jih sivi lasje in gube delajo še bolj šarmantne. Potem pa sem ugotovila, da šarm prihaja od znotraj.

Z leti sem dojela, da sem najlepša takšna, kot sem. Imam gube, pa kaj. Imam obline, pa kaj. Zadovoljna sem, da sem takšna kot sem. Rada se imam takšno, kot sem. Uživam v svoji nepopolni Popolnosti.

Vprašanje, kaj si drugi mislijo, mi samo nariše nasmeh. Mnenje drugih o meni je tako zame postalo nepomembno in večkrat celo neslišno.

Nosim plašč Kitana, oglej si ga TUKAJ.

Dovolj sem stara, da nimam »majhnih« pregreh

Zdaj sem dovolj stara, da imam samo pregrehe, ne več majhne. Kozarec vina zvečer je sprostitev. Čokolada samo ob nedeljah je postala vsakodnevna nagrada za naporen dan. Tako uživam v svojih »majhnih« pregrehah, ki so postale velike, kot sem postala velika tudi jaz.

Prestara sem za neudobna oblačila

Ne želim več, da me karkoli v življenju omejuje, tako kot so me včasih omejevale visoke petke. Ali tako, kot so me tiščale preozke hlače, ker sem mislila, da v njih izgledam bolj vitka. Seveda tudi zdaj kdaj obujem petke, vendar takšne udobne. Saj sem dovolj stara, da si takšne tudi privoščim.

Prestara sam, da se opravičujem za nered v svojem domu

Z neredom se več ne obremenjujem. To ne pomeni, da ne pospravljam. To pomeni samo, da pri nas ni kot v laboratoriju in včasih lahko na prašno polico narišeš srček. Tako, kot ga je pred dnevi moj mlajši sin in mi povedal, da je to zato, ker me ima tako zelo rad.

Prestara sem za kopičenje stvari

Ne kopičim več ničesar. Če ne bi že pred časom začela odstranjevati starih papirjev, škatel, oblačil, … sedaj v hiši ne bi bilo več prostora niti zame. Spomine nosim v srcu in tam ostanejo za vedno.

Prestara sem, da bi se družila z ljudmi, ki mi ne odgovarjajo

Zakaj bi prenašala ljudi, ob katerih se ne počutim dobro? Tiste, ki mi pijejo živce? Dovolj sem stara, da vem, kdo mi ustreza in kdo ne. In tisti, ki mi ne, nima kaj iskati v mojem življenju.

Prestara sem, da bi iskala dobro v vsakem človeku

Zakaj bi izgubljala čas? Niso vsi ljudje dobri! Tako preprosto. Če nekdo naredi nekaj res slabega, je to naredil, ker je imel slab namen in ni variante, da iščem izgovor zanj. Dejanja povedo več kot besede. Zdaj sem dovolj stara, da lahko rečem »Ne, ti nisi ok!« in nadaljujem svojo pot.