Ste se kdaj vprašali, koliko se ženske resnično cenimo? Koliko damo »na sebe«? Nekako smo v osnovi naravnane, da poskrbimo za vse: za otroke, moža, starše… nase na koncu pozabimo. Kolikokrat sem šla po nakupih zase in se vrnila z vrečkami polnimi oblačil za otroka in moža, morda sem videla še kaj za mamo ali prijateljico. Nase sem pozabila. Sem pozabila, ali sem se vdala, ker nisem bila zadovoljna, ko sem pomerjala oblačila, ki niso bila primerna moji postavi? Nekako obline niso želele zmagati vojne s ponujenimi kroji in številkami.

Mala nočna mora so bili posebni dogodki. Vsaka ženska se vsaj za praznovanja, pomembne dogodke, sestanke,… rada uredi. To pomeni, da je v stresu. Stoji pred omaro polno oblačil in nima kaj obleči. Pred časom sem prebrala, da ima vsaka ženska takšno omaro. Velik del oblačil, ki jih ne nosi, majhen del, ki so ji premajhna, a so bila draga, in še manjši delček tistih, ki jih rada in z veseljem obleče.

Potrebno je narediti samo majhen premik. Premik v mislih in v srcu in si reči: »Zaslužim si!« Vsak dan delam čudeže. Sem mama, žena, sodelavka, hči, prijateljica, gospodinja, čistilka, varuška, teta, kuharica, učiteljica, organizatorka dogodkov, včasih zdravnica, psihologinja… veliko funkcij in vlog imamo v svojem življenju. Pomeni, da imamo nešteto obveznosti, ki jih moramo obvladati in uskladiti. Ali meni vedno uspe? Seveda ne. Se pa trudim po najboljših močeh, vlagam napor, energijo in ob vsem skušam biti najboljša. Zato si zaslužim. Prav zato si tudi zaslužim najboljše.

Nosim obleko Kitana, oglej si jo TUKAJ.

Zaslužim si kraljevsko kopel. Zaslužim si v miru popiti kavo. Zaslužim si kozarec penine, ko si ga zaželim. Zaslužim si poležavanje na kavču, brez slabe vesti. Zaslužim si biti lepa. Ne lepa, popolno čarobna. Ja vem, pocukrano, ampak tako je. In zaslužim si počutiti se popolna.

Zato, ko boste naslednjič v dvomih, ali je obleka, ki vam je res všeč, predraga, se spomnite sledečega. Koliko imate v omari oblačil, ki so bila res ugodna, saj veš, samo 10 EUR in jih niste niti enkrat oblekle, ker se vaše obline niso pustile ukrotiti modelu? Koliko je oblačil, ki ste jih kupile samo zato, ker so vam bile prav, nikoli pa se niste v njih dobro počutile? Nenazadnje se spomnite tudi, koliko oblačil imajo v omarah vaši otroci in koliko jih podarite naprej, ker jih niti enkrat niso oblekli? Ali pa se enostavno spomnite, koliko ste danes, na poti iz službe pustile denarja v trgovini in koliko stvarem od teh, ki ste jih kupili, bo potekel rok in jih boste zavrgli?

Kako dolgo nosite dobro, kvalitetno oblačilo? Koliko truda je bilo vloženega, da obleko vidite takšno kot je? Koliko cenimo delo nekoga? Kako ravnamo z oblačilom, za katerega smo odšteli nekaj evrov več? Vprašanja za razmislek, ampak mogoče ob drugi priložnosti.

Ali je pomembna cena obleke? Seveda je. Še bolj pa je pomembno, kako se vi v njej počutite. Če se počutite, kot da ste iz zlata. Če z njo žarite. Če v njej premagate tudi najbolj negativen dan, z nasmeškom na obrazu. Če ta obleka pomeni, da ob pomembnih dogodkih ne boste v stresu, kaj obleči. Če pomeni, da se bo vaš del omare z oblačili, ki jih srčno radi oblečete, z njo povečal, potem je, verjemite mi, vredna svojega denarja.

Moja prijateljica vedno rada ponavlja resnico, ki si jo je vredno zapomniti in skušati po njej živeti: »Zadovoljna mama, zadovoljni otroci. Srečna žena, srečen mož.« in tako naprej, saj razumete, a ne?

Ne glede na vse, ostanimo nasmejani in nasmejani bodo tudi ljudje, ki nas obkrožajo. Cenite se. Privoščite si. Imejte se radi. Razvajajte se. In… bodite sami sebi zlato!